dsa
dsa
De Dutch Sourcing Awards 2016
is een initiatief van:

Jury Dutch Sourcing Awards 2016

Dick BartelseDick Bartelse
Director Purchasing Powdercoating Akzo Nobel

Dick Bartelse is binnen AkzoNobel een van de drijvende krachten achter de innovatieve wijze waarop AkzoNobel omgaat met sustainability. Dick is verantwoordelijk voor de bedrijfsbrede implementatie van de “Sustainable Vendor Policy” van AkzoNobel. Hij heeft hierin het Supplier Support visits programma ontwikkeld en uitgevoerd bij leveranciers in opkomende economieën. Onderdeel hiervan was onder andere de initiatie van CO2/ECO footprint reductie samen met leveranciers.
Dick is een wereldwijd veelgevraagd spreker op het gebied van sustainability en sourcing strategieën

jurylid Gerwin MeijerGerwin Meijer
Manager Inkoop Radboud UMC

Gerwin Meijer startte zijn carrière in het bedrijfsleven bij Dow, Akzo Intervet en Baxter. In 1997 maakte hij de overstap naar de zorg. Sinds 2005 is hij eindverantwoordelijk voor alle inkoopactiviteiten van het Radboudumc in Nijmegen. Gerwin is medeoprichter van Duneicom, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse ziekenhuizen. Daarnaast is Gerwin voorzitter van de NFU Procurement Board, het inkoopsamenwerkingsverband van de 8 Nederlandse universitair medisch centra. Momenteel is hij zeer actief met een trainingsprogramma voor het vergroten van de soft skills van de inkopers uit deze centra.

D.J. de WithBob Berghuis
Procurement Manager Indirects Unilever BeNeFra

Bob Berghuis is sinds mei 2010 bij Unilever verantwoordelijk voor de inkoop van indirecte materialen en diensten voor het landencluster Nederland, België en Frankrijk.
Na in de eerste 7 jaar van zijn loopbaan gewerkt te hebben in de inkoop en hedgen van non-ferro metalen bij Draka Holding, is hij in 1993 overgestapt naar Unilever, waar hij in vrijwel alle takken van sport binnen Inkoop werkzaam is geweest. Hij heeft de opmars van internationalisering van inkoop in directe materialen van dichtbij meegemaakt en zich ook gespecialiseerd in 3rd party manufacturing, wat hij ook wel de "eredivisie van de inkoop" noemt. Na de overstap naar Indirects in 2010 heeft hij al zijn ervaring in de praktijk kunnen brengen om de Indirects Procurement op hetzelfde niveau te krijgen als de Directs Procurement, wat gezien de enorme complexiteit van de Indirects een geweldige uitdaging is.

H. GoebelHanne Goebel
Vice President NFR Sourcing

Hanne Goebel studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij was werkzaam bij Mars Confectionary in verschillende purchasing en development functies en bij Raleigh in verschillende operations en quality assurance functies. In 2001 trad hij in dienst bij Heinz en was hij verantwoordelijk voor onder andere NPR, copacking en packaging. Nadat hij vijf jaar verantwoordelijk was voor de inkoop van verpakkingen bij Heineken, maakte hij de overstap naar Ahold, waar hij wereldwijd verantwoordelijk is voor de indirecte inkoop (NFR).

P. van der SandenJos Kea
Eigenaar, Kea Consultancy BV

Jos Kea studeerde ergonomie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Wageningen. Hij begon daarna bij Philips waar hij diverse industriele rollen in Nederland, Belgie en Singapore vervulde. Na zijn vertrek bij Philips was hij interim CPO bij ondermeer Draka Holding, Gasunie, Koninklijke Vopak en Clondalkin Group Holdings.

Onno MaliepaardOnno Maliepaard
Director & Chief Procurement Officer, Goodyear Dunlop

Onno Maliepaard is werkzaam bij Goodyear en verantwoordelijk voor de inkoop in Europa, Midden Oosten en Afrika. Twintig jaar geleden startte Onno zijn carrière bij de consultants van Proudfoot, waarna hij bij Procter & Gamble werkte in verschillende inkooprollen. Na zijn tijd bij Procter & Gamble stapte Onno over naar SC Johnson & son waar hij als Director Procurement verantwoordelijk was voor de inkoop in EMEA. Bij Johnson centraliseerde hij de directe inkoop en richtte een regionale indirecte inkoopfunctie op. In 2006 startte hij als CPO EMEA, bij Goodyear. Onno is een veelgevraagd spreker op Europese inkoopcongressen, met name op het gebied van het 3 pillar model dat hij bij Goodyear introduceerde.

Coert MichielsenCoert Michielsen
Group Purchasing Director, Refresco Gerber

Coert Michielsen is sinds 2008 directeur inkoop bij Refresco Gerber, de grootste producent van sap en frisdranken onder private label. Voordat Coert bij Refresco startte, werkte hij voor Numico en DSM in diverse inkooprollen. In 2014 was Coert winnaar van de titel Procurement Executive tijdens de Dutch Sourcing Awards.

P. ZuidemaPaul Zuidema
Director Global Client Collaboration EMEA, Steelcase Inc.

Paul Zuidema is in 2013 in dienst getreden bij Steelcase Inc, 's werelds grootste producent en leverancier op het gebied van kantoorinrichtingen. Hij is commercieel eindverantwoordelijk voor alle activiteiten die te maken hebben met huisvestings- en inrichtingsvraagstukken van Internationale klanten. In deze rol werkt hij zowel met regionale als landenteams samen om relaties te ondersteunen op facilitair gebied. Daarvoor werkte hij o.a. bij Koninklijke Ahrend. Hij heeft op zowel nationaal als internationaal diverse functies bekleed op het gebied van marketing-verkoop en algemeen management in diverse sectoren en meer dan 20 jaar ervaring in het werken in supply chain omgevingen variërend van productiebedrijven voor kantoormeubilair tot distributiebedrijven van cosmetica.

Public Procurement Executive jury

Wouter StolwijkW. Stolwijk

Wouter Stolwijk heeft politicologie gestudeerd aan de VU. Sinds 2006 is hij directeur van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was hij onder meer plv directeur van de Octrooiraad en directeur van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Als PIANOo-directeur wil hij de inkoop bij de overheid een meer economische oriëntatie meegeven, de juridisering tegengaan. Aanbesteden is ten slotte inkopen. Hij is lid van de Stakeholder Expertgroup on Public Procurement, die de Europese Commissie adviseert. Hij is lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en van Infratech.

M. BrugmanMarc Brugman

Marc Brugman heeft ruim 15 jaar gewerkt in de publieke sector als inkoop- en aanbestedingsmanager bij onder andere het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Defensie, en is sinds 2009 directeur InQuest Publiek. Marc is zeer enthousiast over het inkoop- en aanbestedingsvak en met name over de inkoopontwikkelingen in de (semi) publieke sector. Hij combineert de praktijk met theorie en publiceert geregeld zijn ervaringen en interessante artikelen over inkoop en aanbesteden op www.aanbestedingsmakelaar.nl. Daarnaast is hij docent inkoopmanagement aan de Hogeschool en Inkoopacademie. Tijdens zijn universitaire studie heeft hij in samenwerking met professor Gelderman zijn onderzoek gepubliceerd in 'The International Journal of Public Sector Management' met als titel 'Verklaring nalevingsfactoren EU aanbesteden'. Tevens heeft hij diverse artikelen voor vakbladen geschreven en heeft hij een bijdrage geleverd aan het studieboek ' Professioneel Inkopen ' voor HBO en WO instellingen. Hij verzorgt geregeld presentaties en treedt als coach op voor diverse inkopers.

R. van ImmerseelRien van Immerseel

Rien van Immerseel studeerde Economie en Geografie en rondde zijn MBA bedrijfskunde af in 2010 aan de Universiteit van Twente. Van 1993 tot en met 1995 was hij algemeen directeur van een school voor beroepsonderwijs die in 1995 opging in het Zadkine College te Rotterdam. Van 1995 tot en met 2002 was hij directeur van het Centraal Examenbureau voor de Nederlandse Politie en heeft hij de basis gelegd voor het competentiegericht examineren en behaalde hiervoor van de Nationale Onderwijs Raad de prijs voor de meest innovatieve ontwikkeling. Van 2002 tot en met 2011 was hij directeur Bedrijfsvoering voor de Politieacademie. In zijn rol als directeur Huisvesting behaalde hij de Gulden Feniks (ingesteld door de Rijksbouwmeester) voor de renovatie van het kleinseminarie te Apeldoorn en met het inkoopteam van de Politieacademie behaalde hij de Dutch Sourcing Award 2010. Van mei 2011 tot juni was Rien lid van het college van bestuur van het COA en met ingang van juni 2013 werkt hij als directeur Projecten bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Procurement Executive jury

Ton TrommelenErik de Bruine
Algemeen Directeur NEVI-Purspective

Erik de Bruine is sinds mei 2012 algemeen directeur van NEVI-Purspective, de vakvereniging voor Inkoopmanagement in Nederland. Daarvoor is hij 12 jaar werkzaam geweest als achtereenvolgens Management Development boardroom consultant, Manager Concern Inkoop (CPO) en directeur Facility management bij Rabobank International en Rabobank Nederland. In de 22 jaar daar aan voorafgaand werkte Erik bij De Nederlandsche Bank als hoofd werving en selectie en senior accountmanager voor Toezicht en het Intern bedrijf.

R. van ImmerseelTom Kliphuis

Tom Kliphuis studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen en volgde CEDEP in Fontainebleau. Tom heeft een langjarige carrière bij ING en was de afgelopen 14 jaar werkzaam als CEO van ING in Mexico en Chili en van ING Insurance Zuid en Centaal Europa, tot hij in 2011 CEO werd van Nationale Nederlanden en ING Belgie. In 2014 werd Tom benoemd tot bestuursvoorzitter van de verzekleringsmaatschappij cooperatie VGZ.

snel naar:

Public Procurement Executive jury

Procurement Executive jury