dsa
dsa
De Dutch Sourcing Awards 2016
is een initiatief van:

Categorieën

De Dutch Sourcing Award wordt uitgereikt aan het inkoopteam dat volgens de jury de beste overall prestatie heeft bereikt. De winnaar van deze award moet door de jury genomineerd worden voor ten minste één van de deelgebieden. U kunt kans maken op deze award, door u in te schrijven voor ten minste één van onderstaande categorieën.

Operational Excellence

De Operational Excellence Award wordt uitgereikt aan de organisatie die de besturing en organisatie van de inkoopfunctie naar een hoger niveau heeft getild door verbetering en/of vernieuwing. Zoals een organisatie wiens inkoopfunctie de koers die de organisatie vaart daadwerkelijk beïnvloedt, of een organisatie die de operationele inkoopfunctie uitzonderlijk innovatief heeft ingericht en waarvan anderen op dit terrein kunnen leren.

Step Change

De Step Change Award wordt toegekend aan de organisatie die een stap voorwaarts heeft gemaakt wat betreft de professionaliteit van de inkooporganisatie.
De jury zoekt niet naar de beste inkooporganisatie voor deze Award, maar naar de organisatie die op uitmuntende wijze de inkoopfunctie vooruit heeft gebracht binnen de eigen organisatie.

Human Capital

De Human Capital Award wordt uitgereikt aan de inkooporganisatie die haar medewerkers op een professionele wijze selecteert en ontwikkelt om de prestaties van de inkoopfunctie te verbeteren. De jury wil dit jaar extra aandacht vragen voor diversiteit in de inkoopfunctie.

Sustainability

De Sustainability Award wordt uitgereikt aan het team dat sustainability heeft geïntegreerd in de bedrijfsprocessen binnen de organisatie en sustainability succesvol in de inkooporganisatie heeft weten te borgen. De organisatie draagt sustainability niet alleen breed uit, maar heeft concrete resultaten geboekt en is een voorloper op dit gebied.

Beoordelingscriteria

De jury is op zoek naar inkoopprestaties met impact, zowel op de inkoopfunctie als op de business. De resultaten moeten aantoonbaar zijn en uit de aanmelding moet het enthousiasme voor het project blijken. Bovendien moeten de aanleiding, het project en het (eventuele) vervolg duidelijk omschreven zijn. Tot slot let de jury op de betrokkenheid van andere disciplines, de professionaliteit van de uitvoering en de uniciteit van het project.

Voor de categorieën Operational Excellence, Sustainability en Human Capital is de jury op zoek naar leading edge prestaties, die een voorbeeld vormen voor de sector.

Procurement Executives

De Procurement Executive die genomineerd wordt heeft bewezen de inkoopfunctie naar een hoger plan te brengen in de eigen organisatie. Daarnaast heeft hij, of zij, nieuwe inzichten, tools en competenties toegevoegd aan de inkoopfunctie en is een lichtend voorbeeld voor andere inkoop executives.

De Dutch Sourcing Award